Büyükelçi Ossowski’nden İmamoğlu açıklaması: Tutuklanması diyaloğu zayıflattı, sosyal medya engeli olumsuz bir gelişme

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski’den İmamoğlu Eleştirisi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Ossowski, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun sosyal medya erişiminin engellenmesini eleştirdi. Bu durumu “olumsuz bir gelişme” olarak nitelendiren Ossowski, ifade özgürlüğü ve demokratik rekabetin önemine dikkat çekti.

Ossowski, Avrupa Günü kapsamında Ankara’da düzenlenen bir basın toplantısında Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılmaya çalışıldığını ancak İmamoğlu’nun tutuklanmasının olumsuz etkilediğini belirtti. AB-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için iç reformlarda ilerleme ve demokratik hakların korunmasının şart olduğunu vurgulayan Ossowski, Türkiye’nin AB üyeliği için gereken Kopenhag kriterlerine uyumun önemini vurguladı.

Vize serbestisi konusuna da değinen Ossowski, Türkiye’nin Schengen vizesi alan en büyük ikinci ülke olduğunu ve vize reddedilme iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca konsoloslukların yoğun başvurularla karşı karşıya olduğunu ve vize süreçlerini hızlandırmak için çaba harcandığını ifade etti.

“Kosova bile kriterleri yerine getirdi, serbest dolaşım hakkına sahip”

Ossowski, Türkiye’nin vizesiz seyahat hakkı elde etmesinin önündeki tek engelin, gereken kriterlerin tamamlanmamış olması olduğunu belirtirken, Kosova’nın kriterleri karşılayarak bu hakkı kazandığını örnek gösterdi. Aracı kurum istismarlarına karşı Türk makamlarıyla iş birliği içinde olduklarını da belirtti.

“İfade özgürlüğü olmazsa demokrasi eksik kalır”

Ossowski, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya erişim engeliyle ilgili soruları yanıtlarken, muhalefetin özgürce görüşlerini ifade etmesinin demokrasinin temel şartı olduğunu vurguladı. Ayrıca, demokratik rekabetin olmamasının sağlıklı bir siyasi ortamı engellediğine dikkat çekti.

“İmamoğlu’nun tutuklanması diyaloğu zayıflattı”

AB ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari alanlardaki diyalogları vurgulayan Ossowski, göç ve güvenlik başta olmak üzere yeni iş birliği alanlarının ele alındığını belirtti. Ancak İmamoğlu’nun yargı süreci ve sosyal medya erişiminin engellenmesinin endişe yarattığını ifade etti. Ossowski, demokratik reformların ilerletilmesi ve temel hakların korunmasının ilişkilerin derinleşmesi için temel şart olduğunu vurguladı.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Yönetmen İlker Canikligil’den ‘siyaset’ kararını canlı yayında açıkladı

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklu yargılanan Flu TV sahibi yönetmen İlker Canikligil iki gün önce yurt dışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şartıyla tahliye edilmişti. Canıkligil, Youtube’daki son programında yeni aldığı kararı açıkladı.

İktidara yakın gazeteden dikkat çeken iddia: ‘PKK kongresini topladı, silah bırakma kararı aldı’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma ve fesih kararı aldığı iddia edildi. Açıklamanın ise Sırrı Süreyya Önder’in ölümü nedeniyle ertelendiği öne sürüldü. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da vekillerle bir araya geldiği kahvaltıda, “Terörsüz Türkiye” sürecinin iki hafta içinde netleşeceğini söylediği iddia edildi.

Drone saldırıları Rusya uçuşlarını aksattı

Rusya’da yaşanan drone saldırıları nedeniyle Türk havayolu şirketleri yapacağı bazı seferleri uçuş güvenliği nedeniyle iptal etmek zorunda kalmıştı. Rusya Havacılık Otoriteleri havayolu şirketleriyle yaptığı görüşmelerde seferlerin bugün başlatılması …

Zorlu Holding’de Ramazan maili krizi: Eski CEO Cem Köksal hâkim karşısına çıkıyor

Zorlu Holding’de Ramazan maili gerilimi yargıya taşındı. Eski CEO Cem Köksal, çalışanlara gönderdiği e-postayla “inanç özgürlüğünü engellemekle” suçlanıyor. Hakkında 5 yıla kadar hapis isteniyor.

Evde infaz teklifi Meclis’e geliyor!

AKP infaz rejiminde değişiklik öngören yeni bir kanun teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlıkları birkaç aydır devam eden teklifin, Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması planlanıyor. Düzenlemeyle birlikte çocuklu anneler ve tek başına cezaevi koşullarında hayatını sürdüremeyecek hastalar için de “evde infaz” düzenlemesi getirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir